bonanza sushi king

Boleh makan sushi tak pregnant 30 weeks ni? Sebab nasi sushi tu dengar2 ada cuka. Boleh makan tak ye?

19 Balas

Ini pendapat saya la, if mngandung ni jngn bnyak brpantang sangat , kesian baby nk mkn Klau dia x dpt kang kluar mesti berliur, mcm Sya dah 37w, mknan Sya dri awal mngandung xde pantang apa rasa nk mkn ,mkn je? Kena musim durian mmng mkn sakan la, cuma makan yg panas 1&2 cubit tu ok lh, if lain tu mkn je, demi baby kn

Oh no bukan pasal cuka but please jgn makan brg mentah masih ada bakteria atau salmonella sbb tidak dimasak betul, waimah buah potong yg tak pasti kebersihannya di luar sana pun boleh ada listeria...salad pun elakkan.. Sy pernah kena bahaya boleh jejaskan kesihatan ibu & kandungan.

Saya prnh mkn shushi yg ad salmon mentah tu.. Sy mkn cicah ngn kicap cmpur wasabi skit.. Esoknye sy demam 2 hari tp on off.. Sy tk pasti lah plk kalau demam tu sbb mkn shushi salmon mntah tu 😅.. Mmg risau jgk masa tu.. Tp dh mkn ubat alhamdulillah ok je..

saya makan sushi masa mengandung tapi sy mmg xmakan yg ikan mentah tu..sy makan yg grill..telur ikan tu..yg tgok yg mentah2 mmg xmkn..mmg xsuka yg mentah..

1y ago

yg telur ikan salmon tu okey ke sis?tringin nk mkn since pregnant.

Sushi nie boleh klu bt sdri..Sye bt sdri je msa mngidam..Kne pastikn mknan tu yg btul2 msak..Tkt nasi tu spruh msak je..

Ms pregnant mmg slalu mkn. Alhamdulillah xd pape. Elakkan mkn yg mentah je. Ikut ketahanan bdn jgk kot setiap org lain2

boleh makan sushi tak memudaratkan pun cuma kesan dia kalau selalu makan nnt berisi la 🤣🤣hehe

Sushi boleh makan tapi elak makan mentah macam salmon. Saya makan banyak tau.

Makan yg sudah masak. Elakkan yg mentah, supaya x kna virus salmonella.

Mknan yg tdk dimasak elok elakkan utk ibu2 preggy...🙂🙂🙂