Empire sushi

16 week boleh makan sushi tak ? Dari awal pregnant teringin nak makan empire sushi tapi orang kate elakkan makan sushi awal pregnant.

22 Balas

Daripada pengalaman saya dan pandangan org keliling ikutkan boleh. Tapi masa pregnant apa apa pun kita cuba sikit dulu. Kalau badan ok boleh teruskan. Kdg kala ada benda masa tak pregnant kita makan ok. Masa pregnant lain pulak sebab byk perubahan hormon. Elakkan makan sushi yg topping mentah 😁 Makan sekadar utk hilangkan mengidam. Lagi 1 sushi ada cuka, yg letak makan mmg cuka makanan tapi takut ada badan org yg tak tahan

Saya pun sama dri awal prgnant smpai la nk masuk 8 bulan ni, mmg tu la nk makannn. Disebabkan perut saya jenis tak tahan kalau makan bercuka2 so mmg hold la dlu, sbb adik sya prnh kerja sushi, dia kata nasi tu dorg letak cuka. N kalau nk makan jgn makan yg mentah2. Buat rasa2 boleh la sis, tapi sya blum meletup nk ajak hsbnd makan jugakk. haha tringin lama dah tahann

1y ago

Alhamdullilah, lepas ngidam nyee. Hehe, tak pa sis, kita makan bukan x ingt dunia kadg nk rasa semulut dua kan.

shushi yang toppingnya mentah kene elakkan sebab bahaya untuk baby. kalau yang masak takde masalah. cuma jangan berlebihan sebab ada tempat nasi shushi tu letak cuka, berlebihan cuka pun bahaya jugaa. buat rasa rasa takde masalah

favourite sy ni sis empire sushi ! boleh makan , sy suka sushi jenis dlm tofu tu dan sy akn tanya staff topping mna yg masak bukan mentah , alhamdulillah skrg da nk msuk 9bln sy dan baby sihat tkde keracunan / msalah kesihatan .

Saya dari awal pregnant sampai dah nak lahir makan je semua. Lagi2 sushi sbb mmg fav. Alhamdulillah baby sihat selamat. Tapi, ni pengalaman sy la. Lain org lain badan & dalaman dia. Kalau takut seeloknya jgn makan.

🍣 sushi majority yg topping nya adalah raw...raw jgn makan ya..makan yg masak punya takpe hehe...raw takut nnt ade kesan pada baby..asalkan tidak raw..boleh makan sis hehe

Kalau saya mmg makan dari awal preg pagi sbb mmg teringin sangat. Tapi tak ambik yg mentah.. ambil yg sayur atau yg dimasak sahaja. Alhamdulillah takde apa2 masalah

Saya dah banyak makan sushi. Pergi mall tak sah tak singgah empire sushi. Tapi makan lah sushi yg masak tu. Jgn makan yg tak masak.

Boleh je makan sushi kecuali yang raw. Sy baru 9w and raw sushi memang fav sy. Terpaksa la tahan tak makan berbulan ni. Sobs

sy makan je awak. make sure makan yg masak punya je awak. mcm bento dia. kalau shahimi, salmon yg mentah2 xley makan tau