badan jadi gelap semasa mengandung

Hi mummy , nak tanya sy first pregnant 5bulan , kenapa leher ketiak dan paha sy jadi gelap yer ? Sebelum nih tak pun . Adakah akan gelap selama lamanya atau sementara ? Sy pun segan dengan suami dia ada tegur

32 Balas

Sy ank 1st mcm ni.. Tp lepas je bby lepas terus hilang.. Mcm cerita dayang senandung😂😂

perubahan hormon, awak jangan amik apa2 supplement pula, dapatkan nasihat dari doctor dulu

Tu alahan..sy pn cmtu..somi slalu tgur..pstu sy ckp ni la seorang pgorbananan ibu..😅

normal, lg lg yg ada gdm, dr ckp hormon insulin tp nanti dia akan pulih. dont worry.

Masa mengandung blood circulation pun tak normal. Bila dah bersalin nanti akan okay balik..

5y ago

Okeyh baik , tq for info 😉

Saya pun sama.. rasa mcm daki mati pulak..segan jugak.. lepastu badan pun gatal2

5y ago

Kita isteri mesti segan dgn suami , msa pregnant nih la kna jga pnampilan . Sy pula badan sk berpeluh

Semntra je sis..mslh hormon ms preggy..aftr preggy in shaa Allah smua akn ok...

5y ago

Insha allah , hrap mcm tuh laa

Pembawakan bayi tu sis.. Sama dgn sy, abis leher hitam, gatal².. 😔

Biasa tu.. nanti lepas bersalin, dalam pantang hilang semua😊

Sy pla..ketiak..leher...ayoyo..tp xpe...21w..xsabar tunggu my 1st baby

5y ago

Wahh bby first jgk ke ? Due bila tuh . .