Leher Gelap

dari 16 weeks leher gelap, skrg dh 23weeks makin teruk rupanya mcm berdaki pun ada .. dah mcm xpernah cuci bhgian situ 😭 sedih bila suami sndri tegur,, klau x dpt hilangkan pun, dpt kurangkan gelap pun jadi 🙏 ada tips tak sape yg pernah alami ☹️

12 Balas

saya pun sama.. semua gelap 🤣 ketiak gelap sampai kat tepi breast area ketiak, leher depan belakang gelap, cela2 semua gelap.. ckp dgn husband, gelap rasa geli & risau tak hilang lepas bersalin nnti.. tapi Alhamdulillah husband jenis supportive, dia yg bagi kata2 semangat.. itu semua hormon katanya, nnti akan cerah semula.. btw, kalau ada tips…. tolonglah share 😂 saya ni tgk diri sendiri pun rasa mcm……… 🥹🫠🫠🫠 HAHAHAHAHA

benda tu normal je. bila mengandung hormon kite berubah. so akan ada certain part yg akan berubah color, mcm leher, ketiak, bahagian sulit and so on. x perlu risau. nnti lps bersalin akan back to normal. terangkan je dkt husband knpe jadi mcm tu. org laki² ni die bukan tau pon perubahan hormon tu mcm mana.

sy pun cmtu..gelap cam hape je..lg2 kita ni berisi mmg nmpk sgt bile ngandung..alhamdulillah suami xde ckp pape..dia sndri ckp normal la tu ngandung..sbb sy bgtau dia leher itam..klu dulu sy kje kwn kilang plk tego..mse solat trus ckp leher sy hitam..sentap ckit😅sbb dia xpnh ngandung..jd kita terangknla

Saya Pun sama Sis tp saya setiap Kali after Mandi Letak Baby Oil(Johnson's) Sapu Dgn Kapas Alhamdulillah Kurang Sikit Gelap Tp After Bersalin Mostly Akan Hilang

saya pun sama sis. leher, ketiak jadi gelap. badan pun tetiba ada jerawat padahal takpernah pun ada sebelumni. harap lepas bersalin nanti semua back to normal

hormon... jgn la sedih.. normal tu suami tgur bukn hina pun.😭😭😭 tak pa lepas besalin hilangla tu.. kalau sental skrg bedarah pun tak hilang..

Saya pun pernah.. Lepas mandi saya gosok pakai span muka letak miceler water.. Alhamdulillah kurang sikit Hitam2 tu..

hormon tu sis .biasa .tapi sy setakat nie x leher hitam .ketiak ade .tpi tidak gelap sngat...preg dh 24mggu

pembawakan sahaja tu...insyaAllah lepas baby lahir hilang.saya pun mengalami perkara yang sama.

Sy rub pakai toner & cotton pad, kurang la sikit gelap tu. Bwh armpit pun sama.