Sejak pregnant, badan jadi gelap... celah2 ketiak, paha, punggung. Biasa kah?

Lepas delivery akan kembali normal kah? Atau pigmentasi ni akan kekal selama lamanya

5 Balas

normal sebab hormon. saya yang kulit gelap ni lagi lah. bertambah gelap. nasib suami memahami. badan lagi lah dah macam bau tk mandi sebulan hahahaah. tapi saya mandi pakai sabun bidara, boleh hilangkan bau peluh kt badan masa mengandung

sy igtkan sy sorng cmtu upenya momies lain pun gitu ye .tapi nasib baik suami phm n dia ckp lps bersalin bru sibuk cari produk cane nk putihkan balik,skrg ni xyh sbb ada bby takut effect produk ke dia plk .

Saya fikir saya sorang jaaa.... gosok smpai luka tp xda daki.... pelik knpa ttba jd hitam... pstu bau bdan tu alahu xyh mention...

1y ago

Sama sis , xboleh bpeluh bau dia Allah 😂😭

normal sbb hormon. lepas bersalin akan ok, cuma ambil masa & kena rajin scrub/sental.

kalau skrg xda cara ke… gelap sgt ni… segannya nk tunjuk kt nurse or doc…

1y ago

Knn.. Sy beli sabun nenas katanye bekesan tp x menjadi pun.. Malu nye