Scan Ultrasound Baby

Hi mummy, nak tanya, minggu keberapa baru boleh dpt scan/nampak baby yer? Sya dh msok minggu ke'enam esok. Sya blom lagi jumpa doktor utk 1st checkup.

3 Balas

better 8 week atau 10 week pun ok...nanti senang nak buka buku pink, kena bawa scan tuh sekali sebagai pengesahan pregnant....nanti nurse akan terus buka buku pink je and scan tuh akan ditunjukkan pada doc nanti waktu check up, memudahkan urusan awak nanti

Mggu ke belas2 kot.. Sbb sy pun bru 1st pregnancy & bru brape mggu. Tp hr tu sy dh p scan dkt klinik swasta.. Nk cnfirmkan btul ke sy pregnant. Bru nmpak kantung je... Sy scan wktu mggu ke 5.

5y ago

Ye ke. . Okay kalau cmtu minggu kelapan la bru sya scan. Tq yer sis..

8 minggu dh boleh nmpk kantung & heartbeat.. dating scan kena buat sblm 12w ye sis

5y ago

Thanks sis.. Atas perkongsian.. 👍🏻