Minggu keberapa untuk scan baby?

Hi semua! Sya nk tanya selalu minggu keberapa yang sesuai untuk kita scan baby kita ? Klau 4 @ 5 minggu kecil sngt kan? Help me. Sya first time mngandung.

1 Balas

Saya haritu dpt tahu pregnant 4 mggu usia kehamilan sbb kalau ikutkan last trikh period, lepastu saya tggu lagi smggu duduklah rumah, means dah kira 5 mggu kan, saya terus pegi klinik kerajaan bgtau doktor kata saya mengandung. Then doktor pon suruh scan perut ye mmg saya disahkan mengandung 5 mggu dah and nmpk bijik kecik dgn kantung🥰 bgtau last period kita kat doktor okay. Lpastu doktor suruh dtg lagi 2 mggu means 7 mggu untuk bukak buku pink terus😁Try la sis, mana tau sis punya rezeki awal nmpk mcm saya. Ada certain org nmpk lambat time 7/8 mggu camtu bru nmpk👍🏻

2y ago

Yeke sis haah time tu dah ada heartbeat dah🥰 alhamdulillah syukur moga baby sihat sempurna. Jaga kandungan baik2 ye sis👍🏻