1st day puasa

Mummy, korg esok puasa ke?

7 Balas

Macam nak cuba tapi macam takut sbb 1st time 😂 Semalam saje try lewatkan lunch nak tengok, tu pun dah shaking and gelap mata. Perut terus rasa berangin sampai nak muntah.

Mcm takboleh puasa sebab baru 9weeks , ad jugak cuba2 takmakan dlm 6jam. Eh lapar mcm nak trhakis dinding perut. Rasanya tak kot walaupun niat dihati nak puasa penuh 🥲🥲

1y ago

Haaa sama laaa, tapi mcm saya takleh makan nasi :)) nak nangis rasanyaa 😔

Tak puasa. Baru 7w and alahan sngat teruk. Bau mknan pun blh buat loya. Dlam masa 3 hari je hilang 0.6kg

1y ago

Terpaksa amik milo, nestum, roti, jelly, buah mcm tu je. Yg jenis xde bau. Huhu. Tu pun dah mkan akan ade masa muntah balik. Tp atleast dah mkan la juga 🥹

Tak puasa sebab baru 6weeks, tak sampai 2 jam makan dah lapar balik pakej perut mengeras 😂

Tak kot sebab kalau rasa lapar je kena cepat2 makan . kalau buat lambat2 terus sakit perut.

1y ago

esok masak sahur je la gitu. hihi. takpe. tahun depan kita puasa ya. selamat berpuasa awk

Cuba nak puasa penuh, tawakkal 🙏🏼

tak puasa sbb insulin n ubat metformin