baby taknak makan bubur nasi

hi mummy❤ anak saya dah 7bulan lebih tapi dia xsuka makan bubur apa yang perlu kita buat yee?dia lebih suka makan makanan dewasa punya..mcm roti,aiskrm,biskot yg senang rapuh tu benda manis2 mcm tu....buah pun ikot mood dia jgk ..kalau nestom oky sikit ..makn lh jgk dri bubur susah nak makn..bgi satu suap dh xnk dh.sampai buat2 nk muntah pulak..risau nanye ni..sbb berat dia lmbt naik..nes dh bising hmmm

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

dia xnk sbb dia dh kenal mknn manis. Lg satu, kalau dia dh boleh mkn biskut, dh boleh tukar tekstur mknn dia ke nasi lembik. Xperlu bg bubur. Cuba bg nasi cmpur dgn puree kurma. Tgk dia nk ke x mkn. Kalau buah kena bg yg manis2 mcm pear, mangga. Try suap nasi nasi pstu selang dgn buah2 yg manis.

2y ago

owh k saya cuba

TapFluencer

kena cari punca? kalau reject bubur bagi nasi. reject nasi bagi complete meal dalam bentuk finger food. reject bersuap bagi anak makan sendiri. Gatal gusi nak tumbuh gigi bagi menu yg sejuk atau finger food. ok je nak bagi biskut atau aiskrim tapi yg homemade. takda garam gula.