Baby tumbuh gigi taknak makan

Baby saya 8 bulan. Baru2 ni saya perasan dia reject nasi dah tapi benda lain mcm bubur jagung dia makan. Pastu 2 hari lepas saya perasan ada gigi nak naik, lepas tu semua jenis makanan dia taknak. Tadi saya buat telur dadar steam, kemam pun taknak, nganga je smpai makanan tu terkeluar balik. Tapi kalau buah mcm mangga dia makan pulak. Risau la berat dia tak naik, bulan depan nak checkup. Tapi syukur sbb gigi nak tumbuh dah. Susu dia ok je, cuma kerap menggigit la pulak sekarang, sakittt 😭.

1 Balas

baby dalam fasa teething, so dia lebih selesa makan makanan sejuk macam buah. boleh jugak try buat frozen yogurt, ice cream.

2mo ago

saya buat yogurt bark dgn buah mangga. buah mangga dah bgi dah sebelum tu, ok je. bila buat yogurt bark tu terus naik merah2