senggugut

mummies,awal2 preggy ade rase cramp mcm tande2 nk dtg period tak ?

11 Balas

Saya ada rasa. Saya ingat saya nak period. Sampaikan saya ckp mcm ni kat suami "syg, bulan ni rasanya period lagi. Skrg tgh senggugut ni. X lama lagi period lah tu. Sy minta maaf syg". Then tiba2 check upt naik double line. Alhamdulillah rupanya pregnant. Bila saya ke klinik nak reconfirm pregnancy, saya tanya pasal senggugut. Kenapa saya rasa snggugut mcm nak period pulak? Doktor cakap tu normal. Sebab spatutnya haid dah nak turun ni, tapi rahim terima something asing yg melekat. So darah tu mcm nak keluar. Tapi x dpt keluar sbb baby dah lekat. Actually penerangan doktor tu lebih kurang mcm tu. Aku pun dah x berapa ingat sangat. Skrg ni dah almost 21 weeks. Half way nak bersalin dah. Doakan je baby dan saya sihat dan selamat Aamiin Ya Allah.😍

yes me .. itu sbb permulaan untuk telor melekat dkt dinding rahim .. cume different org will had their own way .. cube try bace dkt google pr safari ade tulis about first week sign 🥰

Sama sis.. seminggu selepas confirm pregnant tu terus rasa mcm sakit senggugut hari2.. Tapi bleeding xde

sy ada. start tau pregnant time tu dh 6w. rasa cramp kt ari2 smpai 8 ke 9w cmtu.

sy lewat period 8 hari..cek td negative..tapi krem ringan da 3 4 hari

tu biasa sebab baby baru nak menempel dekat rahim kita

Xde pulak..tp lpas bersalin tu ada la rasa mcm tu

yes ....rase segugut on off...😉

ada sis

Yes