4 weeks tp rase mcm nak period

hai mommies semua..normal ke awal2 ni dia rase mcm nak period? tp xperiod pon..upt pon ckp +ve..dan simptom pon tak ade

11 Balas

normal.. awal2 memg rse mcm tu.. kdg knfius nk period ke preggy.. asalkn xde bleeding.. insyaaAllah ok.. symptom tu ikut org.. ade yg awal2 da ade symptom preggy.. ade yg 2-3bln bru ade alahan.. ade yg xde lgsg smpi bsalin..

normal sis mmg simptom awal preggy sama mcm PMS. While symptom pregnant sebenar usually start around week6 ke atas lebih kurang (bergantung pd individu). dimana fasa2 loya dan muntah bermula 😁

sy pun masa mula² simptom mmg mcm nk period, mual, sakit breast, sakit bwah perut, tunggu² x period pla. cek upt, alhmdulillah +ve. start dari tu bermula lah fasa morning sickness 🤣

saya waktu 4w rasa mcm senggugut, tp x teruk sgt just mild je rasa. now dah 6w alhamdulillah dah xde rasa cramp tu. selagi takdak bleeding. should be okay.

Cramping kan? Saya pun tgh hadapi benda sama tapi sikit2 & berjarak, kalau cramp teruk sgt berlarutan + spotting byk better consult doc

Awal pregnant time miss period tu mmg akan ase mcm nk period tp xperiod..kalau xperiod pregnant la tu

Saya awal awal pregnant mmg rasa mcm period je rasa mcm ada darah turun padahal takda

Normal je tu janji takde spotting/bleeding or sakit perut melampau thn should be ok.

normal sebab dinding rahim tengah nak menebal, jaga elok ii okay

tu normal..memg simptom preggy ni sama mcm nk dtg period

1y ago

Dah check UPT ke? Positive tak?