baby tolak botol susu

hi mummies. saya nak tanya pendapat mummies.. anak saya 58days.. dia tolak botol susu. dia tknak minum susu fm. dia just nk bf saja.. saya 30/9 nih dh start keja.. mcm mna ya ? tolong bantu saya.. saya first mom..

3 Balas

Bestnya anak sis mcm tu , saya plk tngh struggle nk ank saya df ngan saya tapi malangnya dia lebih kepada susu fm sedih sngt. Asbab saya dh intro dia susu formula waktu awal2 dia lahir sbb susu saya tak keluar waktu awal tu dan ank plk kena kuning tu yg saya bgi fm.

3d ago

takpa awak pelan ii.. mula ii saya pon susu tk keluar tapi bagi jugak.. picit bagi keluar ngn minum susu ammum.. alhamdullillah susu banyak sampai sekarang

Anak sy pun taknak botol susu. Sy pun tengah berusaha nak bagi dia familiar. Sebab nya bulan 10 nnt dah masuk kerjaaa. 🫠

Kenapa bg fm? Tak pump ke?

3d ago

Saya kerja 12 jam jugak tambah 2 jam lagi pergi balik. Saya pump boleh je 😆 Susu fm ni ikut penerimaan & kesesuaian anak. Botol pun sama. Anak saya dulu 5 susu fm saya standby, tak larat nk try error so saya pump sampai skrg anak setahun. Botol susu dah cuba 15 jenis 😌