Insulin during pregnancy

Hi mummies. This is My first experience with insulin during pregnancy. First child sy belum ada diabetic. After recurrent miscarriage baru tau sbb diabetic. So now im 14w preggy and on insulin. Recently my blood sugar level naik turun. Tak stabil. Ada mothers can share their experience with insulin and what you all eat spjg mengandung dengan insulin..pls share ya. Im so worry. 😔

1 Balas

kalau da ambil insulin.. no need to worry.. just amalkn makanan suku suku separuh... lebih kan sayur ... jgn ambil buah buahan semasa perut kosong... n lebih bagus makanan yg kurang myk... tapi sometimes preggy mommy ni craving like cakes or some sweet jus.. just take it on.. tapi jgn banyak.. everytime checkup bsp... kalau takut gula naik turun boleh je gantikan nasi dgn roti wholemeal + lauk sayur /protein dalam hidangan.

3y ago

Yaka baru dpt gbran jelas. Kalau lepas amik insulin berapa ya masa diperuntukkan utk kita makan? Tq info nya