Klinik Kesihatan Antenatal Check Up

Hi mummies, anyone knows what time should I reach at klinik kesihatan for the very first time for antenatal check up? I'm planning to do both at private and gov. Any idea what are the docs that I need to bring?

43 Balas

Saya baru buat tadi utk 8 minggu. Nurse kata kandungan sehingga 12 weeks blh datang buka buku Pink. Untuk anak first, digalakkan buat awal. Sy kene bawa IC n copy sijil nikah 3x. Kene kol KK yg berdekatan dgn rumah, buat appointment. Mcm saya, kene dtg jam 8am sebab lama prosesnya banyak. Akan ada amik darah, air kencing, berat semua tu. Ni utk gov.

2y ago

Kena pegi kkia ke kk saja pon boleh sis?