Klinik Kesihatan Antenatal Check Up

Hi mummies, anyone knows what time should I reach at klinik kesihatan for the very first time for antenatal check up? I'm planning to do both at private and gov. Any idea what are the docs that I need to bring?

43 Balas

Saya before pergi KK.. Saya buat pengesahan dekat swsta pagi, doc akn bg gmbr scan.. Lps setel smuany kt swsta, I trus booking date hari yg sama utk KK dlm tghari (tujuan buka buku pink) tetapi bila dekat sana dyorg minta i/c pastu tunjuk scan td kemudian dyorg bagi kekosongan date kt kita for scan dan buka buku pink.. Dyorg ada bg satu list utk kita buka buku pink 1) 2 salinan i/c suami&isteri 2)2 salinan surat nikah 3)bil air @ bil api orginal 4)scan (Jika ada) 5) kad mengdung lama (utk baby next)