anak susah/menilih makanan

Hi mumies! Anak sy skrg ni makin ssh dibagi makan,kdg refuse but kdg okay,kdg just wan nasi kosong ja. Mumy isss risauu klau x mkn nanti,will they get sick easily or how,tummy kosong just mkn sikit jaa.. kdg mkn ok juga.. any suggestion or ways to handle x? Tqvm momies???

1 Balas

Anak sulung sy pn memilih. Sy n hsbd guna 2 cara. 1. Pujuk 2. Paksa Memang kesian kalo guna cara kedua tu, tp lagi kesian kalo diorg sakit. Sy suap dia even umur da 11thn. So, kurang sikit memilihnya. Alhamdulillah skrg dia da x memilih sangat.

3y ago

tq for the sharing😍