ubat tambah darah dan calcium

msti ka makan ubat tambah darah dan calcium time pregnant? kalau x mkn apa kesan dia? saya x dapat makan ubat2 tu smua sbp saya akan jd sangat mual dan muntah dgn teruk. saya hanya makan ubat tahan muntah

2 Balas

yes penting for mami and baby.kalau mual,ambil time nak pergi tidur. i used to do that time first trimester.jangan ambil calcium and iron tabs together sebab dua2 ni repels each other.atleast gap 4hours. so waktu malam before sleep bila u betul2 mengantuk telan je 4kawan tablets yang dr bagi tu.

2y ago

hai kalau makan ubat pencair darah dan kalsium dalam waktu yang sama boleh ke?

Sis cuba mkn shaklee vita-lea.. Semua vitamin ada dlm tu.. Sy mkn tu start kandungan 3 bln smpai sy bersalin.. Alhamdulillah baby dah 7 bln dah skrg..

6y ago

rasa dia mcm ubat jg ka? saya x bole makan apa2 jenis pil. sbb deria bau saya jd sgt sensitif sjk pregnant, smua yg bau2 ubat saya x bole mkn sbb trus muntah2 n sakit kepala sgt