Waktu bila boleh makan?

Ubat dari kk bagi Calcium Acid folix Cair kan darah Tambah darah Waktu bila makan ubat nie? And ubat mana boleh makan sekali? #firstmom #ingintahu

1 Balas

Cara makan tu ada pada label ubat. Sebab puan tak sertakan label yg beri arahan cara ambil ubat, saya bg contoh cara ambil makan ubat: Jika tulis kat label "makan 2 kali sehari selepas makan". 24 jam bahagi 2 kali makan. Jadi kena ambil ubat selang 12 jam Makan selepas sarapan jam 8 pagi dan makan selepas dinner jam 8 malam.