Mual, Muntah

Hi momsss.. Saya pregnant dh 2 bulan, and saya selalu muntah teruk sangat.. Sampai2 lepas makan je terus muntah, saya makan makanan yg lain still keluar lagi, and saya cuba makan buah, muntah juga. Smpai sakit tekak saya, dan selera makan pun jadi berkurang. Apalah yang patut saya buat sekarang ni?

26 Balas

Bertabah la mama...huhu

Pmbwakan tu..kuat yea

Smoga domudhkn sis

cuba makan asam

In sha Allah 3bulan pertama je mcm tu. Biasa lah roh bayi baru nak masuk dlm rahim ibu. Mudah mudahan cepat hilang alahan sis tu nanti

sy pon brgitu juga awl preggy ari tu smpai da nk 4bln bru dy stop . mse tu msk pon xbole . duduk dapo pon xbole . akn munth . pastu xbole bau2 busuk sikit pon . bau nasi basi dlm periuk nasi pon xbole . sy akn suh suami yg cuci kn periuk tok sy . bru sy msk nasi . sy kne msk juga wlau pon munth sbb ad ank kecik 2org kt rumh . doc kata pd sy xpe . mmg awl kehamilan mcm tu . kerap munth bkn sbb sakit tpi sbb janin brkembg dgn baik doc kata . jdi sy cri ap yg bole ngap sy ngap . contoh biskut kering ke roti ke atau mknn yg bkn sy msk . ahahah .