Milk Booster

Hello Moms. Sy ada masalah kurang air susu. Adakah milk booster terbukti berkesan meningkatkan air susu? Sekiranya ya, milk. Booster jenama apa yg disarankan? Bantu sy utk fully bf for my first born baby.

20 Balas

Milk booster paling berkesan minum air putih banyak2. Makan nasi, jangan skip carbo. Oat, roti wholemeal. Sayur sawi, lobak putih, betik muda buat masak tumis air dgn bwg putih. Boleh beli milk booster yg ade jual, tp keberkesanan lain ikut badan masing2. Anak saya prem dan fully BF, dan doc x suggest ambik supplement yg bukan2 takut usus anak sensitive dan x boleh terima supplement yg jual siap ni.

Sy minum milk booster momma pregolact. Alhamdulillah sangat3. Sblm tu cuba cara biasa dgn mkn mcm2 makanan utk byk kan susu trutama lobak putih. Tp anak pulak slalu kembung. Hihihi. Lobak putih mmg meriah susu sis. Tapi lama2 sy rsa bosan & ksian dkt baby. Sy decide utk beranikan diri minum milk booster & alhamdulillah hasilnya sgt memuaskan hati.

Nurse klinik desa tmpt sy ni suggested kn minum horlics 1 hari 2 cawan... Kurma 1 biji... Sy mula2 bersalin xde susu langsung.. Tpksa bg ank susu formula.. Tp sejak amal kn horlics dgn kurma, alhamdulillah.. Susu bnyk sis.. Cuba la.. Xperlu kot consume products time2 mcm ni..

Tryla mimuman atau makanan oat macam nestum atau quaker oat. Kekadang milk booster ikut badan orang. Macam saya pernah buat sup lobak putih, tapi biasa je. Kalau minuman atau makanan berOAT atau kurma mesti susu badan akan banyak. U try je yang mane serasi dengan badan awak. 😊

saya ada tanya dgn nurse di KK tempat sy check baby . dia kata banyakkan minum air masak, minum susu, minum air horlicks & makan sayur . yang paling penting kita sbg ibu kena cukup rehat & jgn stress sebab stress boleh mengganggu kadar susu kita .

Tiada makanan spesifik. Yang penting pemakanan kena seimbang. Minum air cukup. Kalau ada makanan yang awak suka, makanlah. Sebab itu akan bagi awak aura happy. Emosi tu sangat penting dalam penyusuan.

For me. My milkbooster roti gardenia jagung or any makanan yang buat saya happy. Just make sure demand and supply. Banyakkan rangsangan baby. Good luck 🥰🥰

Sy buat milkbooster sendiri. Rebus halba campur beserta kurma cina.. minum sekali blm berkesan..kene amalkan setiap hari. Inshallah, air susu byk

Air Putih, makan makanan yg berkhasiat, kerap menyusu, selalu positif, itulah milkbooster yg terbaik. 💜💜

Ntah la. Sye ada try bmom tapi tak berkesan pon. Dh minum banyak air think positif sama je. Membazir je beli sampai rm200

4y ago

Dia tablet. Sye beli promotion 2 botol rm180 tapi tu la langsung tak berkesan. Apa yg org tu nasihatkan ajarkan sye semua dh ikut