botol susu

Hi moms.. Nak tanya ni, kalau botol baru kan, ada 4 botol dlm satu set..lps kita cuci or sterilized 2 botol tu, dr ms tu tempoh ms pakai hanya 3 bulan kan? Ok..kalau yg lg 2 botol yg blum sterilized tu mcm mana? Selagi xcuci, msh boleh simpan ke x? Sb 2 botol tu besar, fikir nak pakai bila baby dah umur 1/2 month+ ke atas. Takut membazir pulak..sb hr tu ada promo botol philips avent satu set utk newborn (0+), 2 botol kecik, 2 botol besar.. Tp awal2 tu tntu la pakai yg botol kecik dulu kan. Tu pun beli botol sb nak jaga2 takut air susu xbnyk keluar.. Tp xterfikir pulak mcm ni semasa membeli, ni first baby & xda pengalaman lg..

1 Balas

kalau yang belum guna tak ada masalah utk simpan..kalau 3 bulan tu hanya utk botol susu yang sudah digunakan..