Botol susu

Hi ibu2, nak tnya ibu2 guna botol susu apa utk elak anak tersedak? Anak sya guna botol avent tu kadang batuk klu mnyusu guna botol avent tu. Takut sya jdinya. Anak sya umur 1 bln. #pleasehelp

1 Balas

kena tengok puting susu tu, sesuai tak dengan usia baby. jangan bagi baby minum susu sambil baring, kalau boleh tinggikan kepala. jangan bagi baby minum susu sambil buai. cuba bagi baby minum susu dalam 2-3 sedut pastu cabut, pastu bagi lagi, untuk elak tersedak.