Confuse nipple

Anak saya sekarang susah betul bagi susu botol, dulu masa newborn senang je bagi dia nyusu, start dia masuk 4 bulan ni mmg sakit sngat nak bagi dia susu botol, nak susu badan juga. Btw pakai botol avent. Mcm mana ya nak ajar dia nak susu botol lagi? Patut ke tukar botol lain? Atau tukar puting botol? Nak tukar botol syg pulak botol avent tu 😅 saya baru perasan puting tu 2 bulan punya. Lagipun saya tak lama lagi nak bekerja, nak bagi dia susu botol. Jangan kecam ya sbab saya 1st jd ibu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Sy cdgkn sis beli pigeon . Sbb bila baby sedut, puting tu ikot bergerak mcm isap tek . N teruskn usaha untuk bg botol siang, mlm baru upah tetek

cuba beli botol susu jenama COMOTOMO... lembut puting dia... itu yg sya guna skrg, anak 4 bulan lebih... botol susu tu sya oder d shopee...

crik puting yg sama mcm nipple kite. yg x bpe keras.