Laluan still terbuka 3cm

Moms ada tips tak macam mana nak bagi laluan cepat terbuka? Saya dah 3 hari di hospital dan laluan masih lagi sama 3cm (no induce). Ada tak apa2 tips moms yg boleh di kongsikan disini?

6 Balas

try borak gn baby sis. sy aritu bukak 2 cm. pujuk baby minta baby kuar cpt sebab dah tak sanggup kena seluk dan induce.. alhamdullilah dgn izin Allah lepas 2 jam trus bukak 8 cm.

Saya baru 3cm dr dh bgi induce, pecahkan ketuban last2 bukak 4cm je 7jam pastu emergency czer. Sbb dh pecah kan ketuban. Kenapa lah dia tk tunggu tahan dulu smpai bukak. Hmm

Masa sy admit bukaan sy 3cm. Atas katil ward sy banyak buat senaman kupu kupu n pusing ward. Malam tu dh start contraction. 5am bukaan dh 6cm.

kita sama.. sy pun jln buka 3cm dh 2hari.. hr ni pakar buat s&s nk tlg bukakan jln.. tgu tgk 3hari ni mcm mna

cuba search. ada je previous mommy yg dh tanya dlm ni app ni awak☺️

jalan itik .. turun naik tangga tapi kene berhati ii yaa mom