Ada tips tak?

Nak tanya ade tak tips2 nak bagi baby masuk laluan cepat? Kepala baby dah kat bawah tp tak masuk laluan lagi. Ada tak tips ke blh bagi baby tu masuk laluan cepat?

7 Balas

hmm, jgn mcm saya, sya kena induce sbb BP tak cntik dah, lepas tu bukaan 3cm kena tolak labour room, smpai labour room,misi pecah kan ketuban. 12 jam saya dalam labour room, doc n nurse tolong bukakan jalan, last2 dah 9cm. saya teran2 tak boleh, dia seluk2, boleh dia cakap kepala baby tak masuk laluan btul, dia ada term dalam bahasa medic, dlm buku pink sya ada tulis, sbb fetal distrss sma sbb dah 12 jam, last2 emergncy czer🥹. Insyallah sis doa yg baik2.

Saya haritu baby tak masuk laluan jugak .. Saya sujud lama lama sambil doa supaya baby masuk laluan .. Lps tu banyak kan pujuk dia .. Main lampu ke bawah ajak dia ikut lampu tu🤭 Alhamdulillah skrg dah masuk laluan dah🤲🏻

7mo ago

Pakai lampu hp jaa .. tutup smua lampu pastu buka lampu hp suluh turun ke bawah🤭 Try lah . Mudah mudahan berkesan lpstu jgn lupa doa bebanyak🥰

depend pada baby sebenar nya. boleh cuba pujuk baby. kdg tu masa doctor tlg pecahkan air ketuban baru baby masok laluan. mcm sy msa 1st baby. pergi hospital dh 4cm tp kepala baby masih tggi. jadi doctor tlg pecah kn ketuban.

7mo ago

mcm sy masa tu xtau pon kepala baby masih dkt atas. sy turun tanda darah sehari before bersalin. pergi hospital doctor ckp bukaan semua xde lagi. esok tu baru start sakit contraction dgn air ketuban leaking pergi hospital semula doctor check dh 4cm. doctor seluk utk check kedudukan kepala baby. doctor kata tinggi lagi. dn doctor bantu pecah kan ketuban. sy tahan sakit 15j juga. hampir kena ceaser. bersalin normal dlm bilik operate. 2nd baby pula sakit contraction kerap. pergi hospital dh 4cm juga. tengah tggu nak masok labour room air ketuban pecah sendiri. sebelom 36w awak. if baby masih tak berpusing masa 36w. doctor akan suggest buat ecv

Banyak mencangkung, saya kalau nak buat kerja apa kat bawah banyak mencangkung. Minta bantuan suami jugak.,🤣

Depends tengok dah berapa minggu. Insya-Allah semoga dipermudahkan urusan mommy Bersalin ❤️

banyak kan berjalan , dan buat senaman butterfly tu..

Sis dh berapa weeks?