abort baby

Hi mommy...sy skrg pregnant...tapi sy x bagi tahu siapa2 selain...daddy baby... Tapi daddy xnk baby...dia srh i gugurkn...apa sy perlu buat...sy rasa mcm stress sgt...please...help me

58 Balas

“Kalian sungguh melakukannya, kalian sungguh melakukannya, kalian sungguh melakukannya? Padahal tidak ada satu jiwa pun sampai hari kiamat yang harus ada/tercipta (dengan ketetapan, kehendak dan penciptaan Allah subhanahu wa ta’ala) melainkan jiwa itu pasti ada.” (HR. al-Bukhari dan Muslim)

My bff gugurkan baby. Lps tu My bff meninggal RIP. But she ex byfrnd kahwin baru skrg now ada baby 1 girl. Happy family. Yg kawan sy dah dimakan cacing ditanah. Kecian2. Carilah bf/husband lain ya sbb dia nak sedap ja tu bukan nak hidup bekerluarga pun dengan you. Kecian sgt.

baby tu tak salah sayang... biarkan dia membesar.. jgn gugurkan.. kalau awk malu nak besarkan sndiric..baik awk bagi org yg nak.. sbb ramai yg dah kawin tapi tak dapat anak.. awk dapat anak awk nak gugurkan.. jgn yeaa.. baby tu tak bersalah...

Baby xsalah.. Yg salah adalah awak & bf.. Kena ingat, kalau awak lahirkan n jaga baby sebaik mungkin, taubat.. Awak dpt pahala hingga akhir hayat.. Kalau awak buang, gugur kena INGAT dosa tu akan menghantui awak.. Pilihan ditangan awak.. Nak hidup aman or sengsara??

Thank you utk semua org yg sanggup advice sy..and thank u utk doa utk sy dh bby sy..daddy bby sy dh okay...dia nk bby dia...minggu sy nk buat check up for the 1 time...harap2 semua berlancar baik ye...anyways thankz utk mommy2 ye..❤❤

Dear Just Mum, I know how it is feel like without support, if you are still single try to get some NGO to help up, they will take care of you and also channel your soon new born to be adopted, remember that child can be your angel one-day...

Senangnye DADDY BABY tu ye... dh bg awk ngandung pastu x nk tggungjawab ... jgn buat dosa lg awk... klu awk gugurkn nnt smpi ms awk akn rs nyesal seumo hidup awk.. bby tu x salah pun awk... biar la hidup... sekurang2nye awk x tmbh dosa yg ade ye awk...

Dh buat tknk tanggungjwb lah plk .. sblm buat tk pikir dlu .. kesian baby jd mangsa .. bkn baby sj.. bdn awk sendiri pn kena pikir jgk .. klo awk gugurkan baby ni ,,di buatnya lain Kali awk tk blh mngandung lg .. menyesal awk seumur hidup ..

kesian klu digugurkn... klu nak gugur blm tentu leh gugur trus, silap2 cacat pun bleh jadi nnt.. trimala dgn hati yg tbuka...berani buat berani tanggung.. klu betul pun mmg rasa tak mampu nak jaga, lepas lahir je bagi dengan sape2 yg memerlukn...

Kalau Tak nak baby tu bagi ja kt orang yg nk baby tu..org lain smpai bertahun2 tunggu zuriat..awak yg senang lekat ni mudah2 ja nk buang..berzina tu dh dosa( jika belum kahwin) nak tambah dosa membunuh pulak kew?