Help Me Please

Skrg sy 8w kerap sgt muntah sampai pedih tekak dan dada. Ada cara x nk hilangkan pedih tu rasa mcm luka perit sgt #advicepls #bantusharing

12 Balas

Sy pun mcm sis. Sy punya pedih sbb yg kluar tu masam n pahit. Rasa nya tu air/acid gastric sbb perut kosong sgt. Slalu lps tu sy minum susu badam or soy bagi lega skit then sy cepat2 makan, kalau perut still ksoong lg mmg yg kluar tu pun akan pahit n masam, effect lg kt tekak

pedih tu sbb perut dah kosong akibat kerap muntah. cara sy utk hilangkan rasa loya/muntah, mkn benda asam spt asamboi, oren/limau dan minum air hangat dgn hirisan lemon. bangun dr tidur minum air suam dan ambil mkanan ringan/kudapan sikit2 tp kerap.

saya msa fasa2 alahan ni,saya hadap saja mmpu sampai lah masuk 5 buln baru okey...mungkin awk boleh gigit limau kasturi atau limau nipis just sekadar kurgkn mual2...byk2kn istifar doa semua...

Hi mama.. Mungkin mama boleh try minum air sunquick. Xkisah nak minum suam ke sejuk. Moga bermanfaat buat mama. Jg diri baik2 ya

klupegi bklinik jmpa dkotr boleh bagi tahu gastrik.. dktor akan bagi ubat ... sy pun pernah kena.. mmg ada ubat dktor bagi

Awak ada batuk2 ke sekali masa muntah tu? Maaf, tak reti nak jawab soalan. Saya bersimpati

2y ago

saya batuk2 sis.. bersembur keluar.. aduh perit

Saya makan soft ice cream utk lega kan pedih tekak selepas muntah.

sama sis..dah Masuk 4bulan baru Sy ok..banyak bersabar je la ye..

Maksud awk pedih ulu hati ke?

cuba minum air sunquick