hb low

Mommys..mcm mne nk mantainkn HB dn brt bdn ye...HB makin turun...berat badan plk xnaik2...dri buat buku smpai skng sama saja...

14 Balas

Nurse pesan lau nak hb mantain cantik mkn ubat yg nurse bg tu. .mcm saya nurse bg obimin. .memg mkn tak pernah miss 1hari. .hb saya ok. .mkn ubat tu 2jam sblm brkfast atau mkn mlm seblm nak tido. .jnji perot kosong. .tu nurse saya pesan. .

Ms mule2 preggy doc bg iberet Naik gak sket.. then tuka maltofer gler Naik.. mkn pati delima ke bayam, ikn bilis.. pls avoid tea n coffee.. smpi da brsalin and baby da 6 months Pon Hb sy maintain..

Makan sayur2 merah banyak, lepas tu konsisten folic asid top up suplemen Contoh vitalea dan add on vit c untuk bantu penyerapan iron

Sy hrtu hb low mkn zincofer naik. Lps minum air gula sangkut, ada diabetes. Sejak tu sy takut2 nk mkn, terus hb drop teruk 8.9 😢

Sy makan mamariam.alhamdulillah maintain 11 ke atas. Before this 8 lebih jer

makan ubat kinik bagi time perot kosong sejam 2 bru makan mcm biase.

Jambu btu , patidelima/buah delima , mkn ubt dgn air oren sblm tdr

Saya amalkan pati delima, alhamdulillah HB cantik sampai skrang

Sy amlkn Susu kurma n Bykkan mkn syur byam.