HB masih low

Ada ke ibu² dri first day buka buku smpai ke third trimester Hb tak naik²🥲🥲🥲 boleh jd ke smpi nk terberanak Hb x comei🥲🥲sedih tiap kali jmpa misi kne bebel asyik low saja..

4 Balas

dah amik darah ke sis tgok zat besi dlm badan ? sy smpai 3bijik maltofer kena makan tapi hb gitu juga, masa buka buku hb ok je.. doc pelik terus amik sample darah cek zat besi dlm badan, rupanya darah sy yg cair sbb pregnant ni la so xboleh buat apa dan normal je doc kata terus tukar ubat iberet biasa sbb maltofer terlalu tinggi tuk sy.. makan dah macam2 mmg gitu je, pelik juga. dah tau punca lega la jugak.. sis tak ada thalassemia ke ?

2y ago

Alahaiii jenuh la kan.. tiap kali appointment klau ada result darah nurse sy explain, results dia tmpal kat blkang buku..sy pun sblum ni dh redha kalau kena cucuk pun apa boleh buat , kita dah usaha..

Sayala tu, dah masuk trim 3 sama je, nurse dgn doc tak marah pon, setiap kali jumpa dorang ckp kesian dkt sy, asyik kena ambik darah je sbb hb low

2y ago

Ye utk baby semua boleh, janji baby sihat, lg pon xsmpt fkir sgt pal hb, ada benda lain kena fllw up doc

sama laa kita. hb low jugak ni, makan ubt pun tak jalan. sama je, skrg tengah cuba yang gulsan pati delima tu. harap2 ok laa 😂😥

2y ago

gulsan pun sy pernah cuba, makan sesudu pagi.. bancuh pun boleh time tghari letak ais fuhh masam2 gitu

time saya dah 33w baru hb naik 11.1. before tu mmg bawah 11 je. teruskan je jaga makan InshaAllah nnt ok la tu

2y ago

risau, ni kalau tak naik² lg dlm msa 2minggu ni kene cucuk 🥲🥲🥲.. skrg dh 30w. lain check semua cantik HB ja xprnah nk dpt comei..