Berat naik

mommy² time preggy berat naik banyak x? saya baru 6 bulan dah naik 10kg?

58 Balas

Best nye dpt naik berat badan.. Sy skrg masuk 5bulan lebih.. Berat badan turun dekat 4kg sdh.. Doktor sdh warning srh naik atleast 1kg per month siap warning jgn jdikan gdm alasan berat turun.. 😢😢Apa kh daya, sy tgh gdm diet skrg, nk mkn pun tkt gula naik.. Skrg gula okay, berat pulak xnak naik2..

4y ago

Sis cube kerapkan mkn tp kwal portion.. Mcm sy kalu mkn mknn bertepung mcm roti ke ape2 la mmg cpt ckit naik. Mkn nsi pn xnaik brat sngt. Cume sy kne mantain biar naik je wlau ckit. Dh jupe pkar pmknn ke?

Hmm tak pasti berat sblum preggy brapa. 43kg atau 45kg? Tapi haritu check masa 31weeks dah 51.9kg, skrang nak masuk 33weeks dah 😊 btw saya xde morning sickness jdi memang berat xde turun time preggy

Sy😣😣 preggy aritu 68kg...skang 5bln 75kg...bila xde alahan gini la jdinya asikk lapoo jee..2kli da kne minum air gula nsib x sangkut lg...susahnyeee nk controll😭😭

4y ago

Tula.sy cuba mkn sikit2 tp mkin mkn byak dibuatnya.sbb tu mkn btol2 kenyang tp lain jdinya 😆😆😆

Sy skrg 31wk, total gain 16kg... Masa anak 1st...berat booking 40kg, msa bersalin 68kg... baby sy berat 2.67kg...umi yg berat lebih 😂😂😂😂

Saya naik dekat 30 kg.. muka ni asik hadap klinik je.. tp alhamdullilah xde sakit ape2 cuma perot asik lapar n nk mngunyah mknan je hihi

4y ago

Haha... betol naik muak g klinik tp tu la spe sruh xley cntrol mkn hihuhu

Sy sblom pregnant 59 dh pregnant 6 bulan berat jdi 56 je.. Haishhh.. Xthu cmne nk naik lagi.. Sy xade pon alahan apa2 xmunth xapa pon

4y ago

Tu la kn

Saya masa timbang 4 minggu 6 hari tu berat 46.4kg. harap nanti berat bertambahlah. Kalau tak naik bahaya jugak kan

Mgkin sy bdn kecil jadi naik pun dlm 1st n 2nd trimester x byk mcm tu.. 42kg smpai akhir2 39weeks ni baru 53.5kg..

Sy 2bulan naik 2kg. 3bulan , 5kg 🤣 mggu dpn mnum air gula. 🤷‍♀ totak naik 7kg. Hahahaha btabah aje.

Sy dah 2x pergi check up,berat x naik langsung. Mgkin sebab alahan teruk,asyik muntah..