Berat anak

Mommy .. Normal ke umur setahun berat tak sampai 10kg ?

10 Balas

anak sy last checkup masa setahun 6bulan pon baru 10kg awak. selagi nurse kata bmi okay. then should be okay awak. jgn risau okay. kalau nk kata anak sy xmkn. dia paling kuat makan dn minum susu pon masih kuat. hee. cuma aktif.

selagi BMI anak okay, nurse pun kata okay, then should be okay puan ☺ semalam anak saya baru lepas checkup 1 tahun 3 bulan. berat dia baru 9.8kg tapi nurse kata BMI okay so tak perlu nak risau apa dah

2y ago

Dia mmg kuat mkn . Tpi berat je susah naik .

anak sya 4 tahun baru 11kg sbb dia lahir premature .. sis tgk dkt carta belakang buku anak asalkan x bawah garis kuning tu je

setahun berat 10kg..selagi BMI Dan graf x sampai garis kuning .Kira normal..Dan jika Obes nurse akan inform ke mummy

Selagi BMI anak okay, then it's normal. Kalau tak normal mesti nurse/doktor akan advise.

2y ago

Means it's normal. Jadi tak perlu risau

normal... rujuk buku pink/ biru yG Check up tu . ada panduan

misi dh inform kn mase checkup normal or x normal.

2y ago

Ada cakap . Tapi maknya x rilek . 😅

sila refer chart dia

janji bmi dia normal..

2y ago

Okey mommy .. 🫶🏻

normal