buku pink

Hi mommy2 smua .nk tnya ..utk yg 1st time buka buku pink .slalu nya nurse akan cek ape je ,n lama x tunggu?tq mommy2

7 Balas

Tunggu dalam setengah hari..tp check dlm 15-20 minit. Nurse tanya detail diri and pasangan, history mengandung, history penyakit family, timbang berat, cek payudara(depends), minta salinan sijil nikah untuk stapler di buku pink, tanya tarikh last period and terus kira tarikh due, jumpa doctor untuk scan, confirmkan tarikh due lagi sekali.

5y ago

Welcome 😊

biasanye dlm 2jam..nurse akn tnya history kluarga ada skit apa2 x..timbang brat ukur tinggi...pastu kna ambik drah n check urin...jmp doc utk scan

Sy dri 9pg smpai 1ptg tu pn tgl sy ,dr sorg n nurse sorg je.. 🤭 Yg ank sulung dulu skjp je dlm sejam sbb scan n ambk drah esok tu plk..

Saya setengah hari jugak. Check air kencing, amik darah, check history family ada penyakit apa

Ada sakit x? Keluarga ada sakit apa? Timbang berat, check seluruh badan .

5y ago

Nurse tu hanya tanya supaya kalau ada apa apa berlaku doktor boleh refer kat buku. Kalau x da apa apa alhamdulillah

Sy pergi hari tu pon dari pukul 9 kul 2 baru balik😂 banyk mende nk kena buat mula2

Saya pergi sebelum pukul 8.. Settle pukul 12.. Nurse tnya sejarah fmly.. Tanya pasal alah..chek dri hujung rmbut smpai hujung kami.. then.. Pergi amek darah.. Then minum air gula.. Tggu lebih kurang dua jam.. Amek darah lg.. Lepas tu jmpa dr scan.. Lepas tu refer dr gigi pulak.. Then baru balik..

5y ago

Yang cek gigi tu.. Minx tngguh bulan depan.. Sebab puasa minum air gula.. Mmg lembik gila.. Dia ckp cek biasa + cuci mybe