Morning sickness

Hi mommy2 semua korang ada tak yg sma mcm saya baru 8weeks … selera makan tu kurang n bila dah makan semua muntah balik ada tak yg mcm saya 🥹

7 Balas

same sis. tekak kembang je. makan sikit muntah. kdg cuba tahan buat2 tido last2 muntah jugak. perut jd masuk angin pedih ulu ati & cirit birit . letih sungguh rase 😭

6mo ago

Yer betul sis .. saya pun mcm tu smpai tnggl angin jer dekat perut nak muntah tu sakit benor 😭

ya...tgh alami skrg. mkan mntah mkan mntah. smpai tkot nk mkan. sy ada bce mmg akn mual, mntah. seelok nya mkan sikit tp kerap. air msak kne mnum slalu.

6mo ago

ok je sis. tp sy suke mkan asam2 yg msam

saya pun 8weeks dan alami benda yg sama, tak selera makan nasi,mual muntah. saya selalu makan roti ,susu dgn buah je, tu je yg boleh telan.

6mo ago

Kan sis saya pun begitu tak selera nak makan nasi .. i cuba makan buah buahan n mnum susu tpi still tak bleh tetap juga muntah balik

8weeks on off muntah takboleh langsung makanan yg bersantan dan berkuah cuma lalu makan nasi kosong dgn air limau ais

6mo ago

dah nak dekat raya hm mampu tengok orang makan rendang jela🫠

saya masa first trim dulu mcm tuh, mmg tak bole makan sampai berat turun mendadak.

6mo ago

Syukur sis 🙏🏻

Sedang alami makan semua muntah. Badan lemah letih lesu. Dh nk raya, mampu berhuhuhu

sy xde slera nak mkn nasi.. rase loya dan pening

6mo ago

Sme sis sya mkn mee or buah buahan sja