hospital

Mommy2 semua blh bg pendapat x hospital kerajaan mna yg ok utk bersalin ank luar nikah..ad x pengalaman pregnant ank luar nikah betul ke org ckp time bby kluar nnt kes polis pun ad??

17 Balas

Klau lahir luar nikah umur 27 kebawah memang JKM akan masuk campur, so nak tak nak kena ada waris/penjamin,selalunya family la..

Mmbe sy bwh umur mse brsalin.. hmpir smggu kne thn sbb luar nikah+ bwh umur.. nk kluar hspital kne de pnjamin iaitu waris..

klo lhir bby luar nikah bwah umr mybe kebajikan akn gnggu sikit..tp klo lhir ank luar nikah umur dh lpas xde msalah..

kalau family sis xtau sis bersalin mmg hospital akn kol polis utk maklum carikan waris.. itu je.. dan akn rujuk ke JKM..

4y ago

Klau takde perwaris yg bertalian darah daging tpi penjaga dari kecik boleh ke sis doktor terima ke atau nk mak bapak kadung jugak ?

Sis mna2 hospital terima janji sis buka buka merah dkt klinik kesihatan dulu

Xla..just dokter akn rujuk bhgian jkm je....xde pape la....

mana2 hosp boleh terima.