Just Ask

Mommy2 semua... Ade x yg suke tido ptg? Nak tanya... Ada kesan x yew pada bayi dlm kandungan?

19 Balas

Mmg best tido ptg.. damai je.. hehe lpas ank2 blek skolah, salin bju n mkn.. masing2 sye soh baring, yg no 3 pun sma.. wtkan susu, smue baring ngn mama skali.. bkak citer kartun, volume kasi pelan.. nnti sye tido dlu, then trbangun tgk smue dah trdampar.. tenang je rsa.. klau dorg xtido letih nk kemas mainan asek serak je dri dpan pntu msuk smpai ke dpur.. 🤭🤭😂😂😅

Nenek sy marah dlu kalo tido ptg.. dia tak ckp ape.. tp ade dgr2 nnti baby besar dlm perot.. mmg betol pn baby besar.. 1st baby 3.25kg... 2nd baby 3.45kg.. yg 3rd ni kurng tido ptg 29week baru 1.2kg.. huhu

Sy xkira wktu,klau nk tido?tido jea😆.. Tp slalu smpai tgh hri kdg tu bgn xtido2 dah..ptg slalu tido jea..byk kn rest jea.xdea bt kj sgt..slalunya bby grak ok jea..

Sy pula skrg preggy 22 weeks, cpt rasa ngantuk.. nak tdo bila2 masa suka hati xdpt pula sbb ada anak sorg umur 2tahun 2 bulan😅. Klau anak tdo siang, sy pun ikut tdo.

Sy pulak tido ikut first baby sy.. klau dia tido, sy pun tido.. sbb xnk nnti bila kita tido, dia kacau kita pulak.. jdi baik tido sama2.. bangun pun sama2.

kalau letih tidur jangan tahan mata. saya kerja shift ,kalau malam keje tak cukup balik mesti tidur. at least 3-4 jam. kalau tak mood swing dan baby kurang gerak.

Saya masa mengandung selalu tido bila2 penat & tak larat, alhamdulillah sekarang anak pun senang tido 😅😂

Saya sis.. Hihi.. Blk umah je wajib tido ptg.. Sejam pon jadila.. Bgn pon sbb kene ambik anak😂

Saya mmg tdo ptg start kul 3-kul 5 ptg..pantang kepala letak atas bntl,mata nak lelap jer..

5y ago

Sama la😁😁pantang letak kepala,rasa mengantuk datang secara auto....

Tido ja.. baby xthu siang ke mlm. Cuma jgn trlajak tdo smpai lupa makan. Hehe

5y ago

Xthu la... Ssh ase nak kawal gdm... Asyik nak mkn... Nak tido jew.... Smpai air mnis kne ade jugak setiap hari...