Just Ask

Mommy2 semua... Ade x yg suke tido ptg? Nak tanya... Ada kesan x yew pada bayi dlm kandungan?

19 Balas

Sy wajib tdo ptg lau x mesti skt kepala..

Bestnyet dapat tido time preggy sy terpaksa becengkang mata kat ofc kja..sampai juling mata dok tengok komputer..kdg2 rasa melayang bila ngantuk over sanggat😂 org panggil pun x dgr dah😆..ada betul juga my1st baby time tu sy duk rumah ada byk masa utk tido lahir jer baby 3.5kg fuh sampai nak terkeluar biji mata meneran😅 then this 2nd baby sy keja so x byk masa tido..tido pun lepas timelunch hour ambik masa 30 40mnt tido baby kuar 2.6😅 amboi x berasa dah kuar siap doc suruh jgn teran lagi dah kuar dah 😂..now preggy 11 weeks hope sama berat with d 2nd..😅

Xde kesan pun.

Sy xkuat tdo ptg . Sy kuat tdo pg smpai tgh hri. Klw trjga pkul 8pg. Tup tup. Lpas bsuh bju tdo blik. Sbelom mengandung , xda plk nk tdo blik bla dh bgun pkul 8 pg . Kdang tu rsa segan pn ada gn mil . Sbb tdo bgun tgh hri . Bla g scan bby . Bby normal je.

Saye pn suka tido sis tkthu knp rsa letih sngt sngt hahaha tp blh bejaga bila baby gerak². Seolah olah bby gerak mommy dia bngun jngn tdo lebih² haha😹😹

sama

x

X de kesan pn kt baby raseny.

Sy kalau tdo ptg, susah nak tdo mlm. Masa 1st trimester kerap juga tdo ptg. Dah masuk 5 bulan ke atas jarang dah. Lgpun bila tdo ptg biasanya dpt mimpi yg pelik2. Pastu kepala mudah sakit. 😅

5y ago

Sye ajk ank2 tido skali, lpas dorg blek skolah salin bju n mkn.. smue sye soh baring.. sye dpt rest jp.. pastu dorg smue dah tido sye bngun, kemas2, siapkan yg patot sbelum suami blek krje.. 😁😁