Susu formula

Hi mommy2 sekalian. Boleh suggest tak susu apa yg okay utk baby 1 tahun. Actually baby sy minum enfalac baby sebelum ni tapi utk kurangkan kos sara hidup, kami terpaksa utk cut cost sikit. Nak mintak pandangan mommy2 sekalian utk jenis susu yg ok dan harga yg berpatutan. Thank you ♥️

17 Balas

sy suggest kan susu lactogen atau pun ductlady, itu pun kira susu yg berharga murah dn berpatutan, tapi nak tengok juga kalu baby tu sesuai dgn susu tu, ada yg tak serasi dgn susu tu, tapi apa2 kt cuba dulu, kalu ia tak ngam dn serasi, jgn lah di teruskan bagi susu tu, kta cuba lagi yg lain, insyallah semoga dipermudahkan segala urusan kt semua

susu farm fresh full cream ad kt speedmart ank sya minum tu slera mkn minum murah je...sblum ni susu mhl gak tp sbb da bsr susu biasa je..pulak farm fresh bru kluarkn susu tepung kita try alhamdulillah ok

nak kata susu tu okay ke x pd anak, kena try n error jgk tu. sy pn bru je tukar anak sbb dh setahun. sy try farm fresh dgn dutch baby. so far dua² tu okay je pd anak. harga pn bwh rm30 .

anak saya minum fernleaf 1-3 (asli), alhamdulillah berat ok & x pernah sembelit. biasanya beli kt speedmart 99 murah sikit, kalo de offer beli lebih buat stock.

ank sy dh try byk jenis,dlm byk2 ni dutch lady honey tu yg sesuai dgn perut mereka.xde kembung,xde sembelit pstu mmpu milik..berat pun naik sesuai umur.

klu dh setahun minum full cream pun ok dah. plus susu bkn keperluan utama dh. pemakanan no 1.

blh try lactogen..dlu anak sy mnum enfalac..lpastu kmi try tukar pgi lactogen..alhmdulillah..okay jgk..

masuk je 1 tahun sy terus bg susu full cream dutch lady y kotak.sy try bg susu FM bb jd cirit n demam

Anak sy dr s26 pn sy tukar ke dutch baby ja. Alhamdulillah anak okay, berak pn okay

anak saye dri baby sampai 4 tahun minum anmum.. tp harga pon blh tahan keras..