Susu Formula For 1 Month Baby

Hi mommies, boleh suggest susu formula yg ok utk baby 1 bulan lebih? Susu bdn makin drop and kdng2 baby susah nk direct latch..

22 Balas

baby saya minum dutch baby, tak berak langsung. then kuning makin tinggi, sebab susu sikit time tu. bila tukar ke dupro, alhamdulillah baby berak okay, kuning menurun and berat bertambah. masa lahir 3.08kg, selepas seminggu naik 3.14kg, then berat dia drop ke 3.02kg. masa tu tukar susu formula. alhamdulillah berat naik 3.8kg

Saya consume susu kambing KARIHOME newborn. Alhamdulillah dengan izin Allah, anak jaundice seminggu lebih je. Ade masuk NICU sehari jugak dlm seminggu tu lagi2 baby xpandai direct BF. Susu badan pun xmeriah so decided amik karihome lepas CL bgtau customer die pun consumed utk anak die yg jaundice

cuba try enfalac. sy dari hospital lagi diorg dh bg baby sy enfalac so bila dh blk rumah sy continue dgn enfalac ja.Alhamdulillah dh 27 hari berak ok kembung perut pun x da.. barut pun sempat pakai 2 hari je alhamdulillah x kembung perut.

sy dupro tukar ke dutch bby sbb risau kdg bby meneran kuat bila nk mmbuang.. igt sbb dupro xsesuai.. alih2 lg teruk guna dutch bby.. kesudhannya guna dupro smula.. sbb dr wad nurse bg dupro..bby msuk nicu sbb pntau gdm

try susu yang sesuai untuk baby.lactogen nestle boleh, dutch baby boleh, dupro pun boleh. kalau baby cirit birit sehari sampai 4x atau lebih itu maksudnya baby x sesuai dengan susu tu.

Bleh try lactogen... S26... Yg utk 0-6 bulan... Beli pack kecik je dulu buat test... Klau okay bleh beli pack besar....takut anak x suai pulak

Enfalac sis..baby sy dri awl minum susu formula sbb hospital jge smggu ade mslh,blik uma baby dh xnk susu badan sbb sikit,jdi kdg2 sy cmpur jgk..

sy try arrayyan susu kambing.. anak br sebulan lebih jugak susu badan makin kurang. alhamdulilah kulit dia pun makin ok..berat makin naik

so far saya bagi frisolac step 1 Dari lahir sampai sekarang umur dah 2 bln.. tak ada masalah... semua ok...

try susu lactogen. anak saya minum tu. anak bru nak masok sebulan. susu badan tak banyak. skali pam dpt 40ml je