gastrik

mommy2, nk tanya . sejak 2 hari ny pukul 5ptg ke atas sy selalu kena gastrik . padahal makan rutin harian sama je macam sbelum ni... kandungan saya 4weeks 6days , esok masuk week 5.. macam mana? effect tk kt baby? sy pun tktahu macam mana kena gastrik padahal makan macam biasa . cukup. sy risau dekat kandungan . first baby

2 Balas

Gastrik tu ok je...Tpi kne kerap mkn spya perut xkosong dan bby dpt zat kt bby n kte..Tpi ade msa awal2 mngdung nie ade gas yg mnolak dri perut tu terjdi mcm tu..Nty lma2 hilang

5y ago

tkde effect kt baby kn? takut sgt..

Gastric tu normal. Maybe you can try to eat more smaller meals throughout the day rather than same diet as before your pregnancy