Gastrik ketika hamil

Korang selalu tak gastrik mase mengandung? Makan ubat tak? Sy 2 kali dah terkena gastrik. Telan ubat yg macam charcoal tu baru elok. Ada effect pape tak llu amek ubat tu.

16 Balas

Kalau gastrik kena bagitau doktor. Biar doktor yang prescribe. Tak boleh makan ubat sembarangan. Saya first tri teruk gastrik. Dr bagi makan ubat yang putih tu. tapi saya ambik alternatif juga minum air kelapa. Alhamdulillah berkesan. Sampai sekarang masih minum hehe 😊 semoga dipermudah semua urusan.

Saya gastrik teruk ! + pedih ulu ati + morning sickness .. doctor bg ubt gastrik .. tp doctor pesan selagi boleh thn .. xpyh mkn. sayew thn 😂 untuk baby ahaks .. sbb da tebese sblm mgndung mmg problem bab kt perut 😆

Sy pun gastric . Klinik tak kan bgi ubat gastic sbb ade kandungan x baik utk kandungan tp doc suggest suruh kita beli gaviscon sndiri .. gaviscon slamat utk ibu mengandung

Nk amek apa2 ubat, baik consult dgn Dr dlu sis.. Lg2 bab gastrik, cirit, muntah2 ke apa.. Kena tnya Dr.. Dr akan advice ubat yg sesuai utk preggy mmy. 😘

saya biasa tengah malam n pagi masuk angin .. tp saya tak makan apa2 ubat .. saya urut je perlahan2 ... xguna minyak apa2 pun ..

saya kdg gastrik jgk.. jd sbm lapar saya mkn sikit ape2 mknan.. mcm hirisan buah ke..alhamdulillah membantu

sy kena gastric start awl preggy smpai 4 bulan.. hri2 mkn ubat gastric yg air tu.. tp kena tnye doc laaa

saya ambil esp shaklee kawal gastrik. kalau sis nak tahu lanjut boleh pm www.wasap my/601128891716

selalu sgt.. haritu sy pergi hospital dr bg ubat yg mmg sesuai utk pregnant..

sy gastrik doktor gastro bg gaviscon shj tp yg utk ibu mengandung