Kerap kena gastrik sejak mengandung

Sy mmg ada sejarah gastrik tapi sekali je kena tapi sejak sy mengandung sy kerap sngt kena gastrik. Nak kata tak makan, makan juga. Ada tak yg sama pengalaman mcm sy ? Boleh share cara² nak atasi masalah gastrik ? #Help #Ingintahu

5 Balas

Sama lah, mmg ada gastrik, bila pregnant ni menjadi2 pulak🥹 Kena kerap makan, at least 2 jam sekali.. Sumbat je apa2 yg boleh makan.. Kadang sejam skali dah makan lagi sbab pedih sangat perut.. Banyakkan minum air suam sbelum makan.. Makan makanan yg mudah hadam, elak makanan pedas, minyak & berlemak

10mo ago

Kan, makin teruk sejak pregnant nie 😭🥲 rasa perut mcm disiat² pun ada . Baik sis, terima kasih atas perkongsian 🥰

Sama...sy pun ada gastrik..bila dh pregnant ni lg menjadi2 la...sy ambil oral suspension in sachet brand Maalox...dh tnya dktor and dia ckp ibu hamil boleh ambil tu utk rasa heartburn or kembung perut..

saya rasa awak perlu beritahu KK supaya beri ubat sakit gastrik . ikut waktu makan atau ada lapar terus makan.

10mo ago

Baik sis, terima kasih 🥰

Kena makan dengan kerap waktu pregnant. Jangan biar perut kosong

10mo ago

In Sha Allah sis, terima kasih 🥰

sy pegi KK..doc bagi ubat gastrik..