Bayi 3 bulan

Hi mommy². Nk mnta pndpt mommy² smua bby sy dh 3bln lbh, on fm mix bf. Tp skrg ni susu sy mkn berkurang. Kalau pam lg la x jln. Sy bkerja. Milk booster pun dh try. Tp result msh sma. Sikit je susu. Bby now mnm comilac ats suggestion doc sbb dia ada colic. Tp dh nk sbulan mnm ni sy rsa 2-3 hari ni dia mcm susah nk mmbuang. Kerap nangis². Apa yg patut sy buat? Fyi, Dh try mcm² susu fm lain antaranya frisolac, lactogen, snow tp slalu kembung perut plk.. ada x yg pnh mengalami situasi sama? Help..

Bayi 3 bulan
1 Balas

cuba guna susu frisolac comfort. anak saya dulu sembelit guna susu tu alhamdulillah ok. nak naikkan balik susu badan tu awak kena kerap create demand. baby 3 bulan hormon dalam badan tinggi lagi. kerap susukan baby waktu malam sebab waktu malam sampai subuh tu hormon prolaktin paling tinggi. masa kerja pam susu at least 3 jam sekali. buat power pumping seminggu sekali. kalau guna pump tu susu macam tak keluar cuba check balik pump tu sesuai tak dengan badan. check balik saiz corong sesuai tak dengan nipple. macam saya guna pump imani susu x keluar. tukar pump goody banyak susu keluar. boleh cuba ya mama. good luck

2y ago

ok nnti sy try buat mcm ni..tqsm mommy..