Brp Hari Tak Puasa?

Mommy2 dah berapa bulan dan dah berapa hari tinggal puasa? Sy 3 bulan, dah tinggal puasa 9 hari. Tahun ni banyak hari tak dpt puasa.. Biasanya 6 hari (period) je setiap tahun.. ?

69 Balas

23weeks n tk puasa lgsg sbb pnh cuba memula perut pedih gler n degup jantung laju amat.. berbuka.. lps tu dua kali kena gastrik.. so mmg tk puasa sbb sakit nya lahai kena gastrik tu

4y ago

ee bila kenang blk kena gastrik smp nangis² tu tk sggup sgt.. drp sy msuk hsptl lbh baik la sy skip sbb in shaa Allah nanti boleh ganti.. bkn sesaja tanak puasa tp serious tkot..

Sy 13 weeks..alhamdulillah smp skrg masih belom tinggal puase 😄 mggu lepas pergi scan bby alhamdulillah bby ok n sihat..esok ade appt di kk mudah²an anak sy dlm keadaan baik..💕

Saya dah 8bulan dan dpt puasa 5hri cm tu selebihnya x puasa... Bila puasa perut keras sakit bila nk jln.. Bila tnya doc ckp jgn puasa.. Risiko bby bole meninggal dlm perut..

Sy baru masuk 31w. Alhamdulillah baru sehari tak puasa sebab kena minum air gula. Badan okay je rasa, baby pun gerak okay cuma petang2 kalau tak larat mmg baring je la. Hehe

Sy dah 4hari tggal puasa sbb terbabas bngun....bile suami keje mlm liat pulak nk bngun hehehe nk teruskan puasa tpi pikir bby xjadi puasa bngun dan sarapan mcm biasa

Sy boleh puasa sehari ja. Try puasa, perut n rahim sakit menyucuk nyucuk. Padahal sahur nasi, kurma n susu dah. Terus tak berani puasa sampai hari ni. 😭😭😭

Sy try puasa sahur dengan suami nti pkul 11 perut dh lapar.. Lpas tu menggigil ..sy xblh tahan puasa msa preggy ni.. Lapar dia lain mcm btl😂

7 hari sudah tinggal puasa 😥 kebanyakannya sebab berak2 time bulan puasa. Disebabkan tgh susukan baby, buka puasa sebab risaukan badan kering

Saya dapat puasa 7 hari je, smpai skrg xdpt puasa sbb loya teruk, makin teruk loya n rasa nk pitam bila perut msuk angin. #firsttrimester

7bulan, bru 2 hari tinggal puasa, esk pun tak puasa sbb kena minum air gula again n again 😌 takpa la demi mu wahai anak 😘☺️