Susu badan

Hi mommy sy da lama tak ksi susu badan anak sy 1 bulan . Sy beri dia mnum susu fm ja skrg sy nak try kc susu badan blik bole ker?? Apa tips eh nak balikkan susu badan spaya meria balik? Ank sy bru 1 bln lbih

4 Balas

sama saya anak saya 1 bulan. belum habis berpantang lg susu saya dah kurang. skrg bg fm je. ada juga bg susu bdn tp tak banyak. paling banyak setakat ini time di hospitat waktu warded anak kuning, pam2 dpt la 2 onz utk kiri dan kanan tp skrg nak penuhkan lantai botol tu pun tak. rompong tengah susu keliling botol je 😔

Sy minum air longan + kurma merah . boleh cari dkt rak2 yg jual kopi, teh, nescafe semua tu. susu jd meriah.. sblm ni sy pam susu pn 1jam bru dpt 1 auns.. skarang 15mnit dpt 3auns da susu bdn..

Boleh. Kerapkan skin to skin bonding dgn anak penuh kasih sayang. Boleh dapatkan bimbingan drpd nurse laktasi atau kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan

boleh sis. sis cuba masuk kelas breastfeeding. diorang ada sharing untuk kes macam sis ni. saya ada follow ig bestnyamenyusu.. sangat bagus 👌