Susu badan

Hi mommys, nak tanya, anak saya baru 1 bulan 7 hari, macam mana nak tau yang anak kita minum susu badan kita tu dia kenyang, sebab anak sy jarang burp bila minum susu badan, kalau susu fm terus burp. Tapi bila minum susu badan dia terus tidur, Sy pump susu sy pun dapat 1oz je kiri kanan, kadang2 2oz, kalau fm dia dah minum 3oz skrg, boleh share tak tips ke, pendapat ke? hehe #firstmom

2 Balas

tengok kencing dan berak dia..susu fm pakai botol kan,mmg akan masuk angin..kalau dia tak meragam lepas direct breastfeed,xperlu burp pun ok sbb dia latching cun... byk dah tu dpt 1-2oz bila pum..sbb baby pun baru 1bulan,google size perut baby n susu yg dia perlukan per feeding..

kalau baby lapar, baby genggam tangan. kalau baby dah kenyang, tangan dia Akan terbuka macam buat hi5