susu badan+susu formula

hyee mommy's sy nak tnya.sy ada masalah kurang susu badan,jadi bila sy bagi anak sy susu badan dia rasa tidak puas,anak sy baru 1bulan.jadi sy ingin memberi susu formula pada anak sy.bila waktu siang sy beri dia susu formula.bila waktu malam sy beri dia susu badan sy.blh sy minta pendapat dari mommy2 di sini yg berpengalaman dalam masalah mcm sy ni?

2 Balas

Rajin buat urutan breast & mindset kena set breast kena kluarkan susu untuk baby. Amalkan susu kambing, air longan+halba, horlicks, mkn lobak putih. In shaa Allah menjadi. Kerapkan bagi susu badan jgn gilir siang formula & mlm susu badan sbb bila kurang ransangan susu akan makin kurang. Incase klu lps menyusu badan, baby still xcukup baru topup dgn FM. And penting mommy jgn stress2 sbb stress juga punca susu kurang.

Kalau dia boleh terima susu formula tu, okay je. Actually kena kerap pam jugak susu badan, so akan jadi lagi banyak. Dah try urut breast? Macam sy lepas urut breast, baru susu banyak sampai bengkak2.