Breastfeeding

Anak sy 1 tahun 11 bulan sy ingat nak berhentikan susu badan, ibu2 ada tips tak macam mana nak stopkan susu badan sbb anak sy susu botol atau putting dia tak nak langsung.. #1stimemom #advicepls #mommybuntu

1 Balas

stopkan slow² puan. jgn mendadak. terganggu emosi anak dan ibu. saya bagitau anak saya masa dia umur 1y 6m. saya bagitau ' kakak dah besar jadi minum susu guna cawan ye' saya bagi anak minum susu full cream. slow² ajar dia. permulaan setengah hari tanpa df. saya lekakan dia dengan main dan bg makan. bila tgk dia ok saya lanjutan tak df waktu siang. waktu mlm sy standby air masak kat tepi tilam. saya bagitau kat anak. kalau kakak haus minum air masak ni ye. hari² bagitau kat anak. lama² anak fhm. bab tidokan boleh start sleep training minta bantuan dr suami. seminggu pertama anak akan merengek la sebab tak biasa. minggu ke 2 baru anak ok. anak wean off umur 2y 3month.