Keguguran 7 Minggu

Hi mommy's.. Sy baru keguguran baru-baru nie. Sy kena pantang seperti org bersalin.. Air x boleh minum bnyk.. Semua buah x boleh makan..sayur sawi yg jenis panjang je yg boleh makan.. Padahal... Sy Google buah Epal merah boleh makan.. Buah oren sunkist boleh mkn.. Mmg pantang cara org dulu2 mcm nie ek.. Straight sgt.. Jamu ke.. Semua x boleh makan.. Mohon pencerahan..

19 Balas

sy time pantang lagi kuat minum air. asyik dahaga je. buah oren, epal, jambu batu pun sy makan je. jaga pemakanan je sebenarnya pantang ni. bdn bru nak pulih. kalau xckup nutrisi, kita pun jadi lemah lesu.

3y ago

Hhahahahahah mak sy ckp balun ja sayur ngn buah selagi xmudarat. dia kata kalau duk pantang sgt xde tenaga. mkn pun dia ckp jgn catu sgt lagi2 kalau pantang beranak. ank kuat nyusu kita cpt lapar. duk tahan2 mau ketar2 bdn lapar.