delima

Betul ke org ckp awl kehamilan x boleh makan buah delima? Mkn delima menyebabkan keguguran?

32 Balas

Jangan banyak dengar cakap orang. Banyak kan membaca tentang khasiat2 buah buahan daripada buku2 kesihatan. Selalu sangat dengar orang kaitkan keguguran dengan buah. Asal orang tu makan buah tertentu lepas tu keguguran terus claim buah itulah penyebab dia keguguran..padahal dia makan benda lain yg tak berkhasiat dia taknak cerita pula. Ada orang lain even makan nenas pun tak berlaku keguguran sebab kuat nya rahim seseorang tu. Jadi jangan percaya mitos2 orang lain ni

4y ago

Betul sy makan nenas okay je sbb doc kata bgus 😂 yg gugur tu mungkin cuma kebtulan

sis jangan asyik dengar cakap orang...buah delima tu buah paling berkhasiat tak pernah pula saya dengar buah delima tu boleh menyebabkan keguguran....banyak membaca sis, dekat google banyak maklumat....apa kata, lepas sis dengar cakap orang tu, sis pergi google, sis cari maklumat sendiri...supaya sis tak mudah percaya dengan fakta yang entah2 tu..

Delima ni antra buah yg byk khasiat...sy rsa xde msalah pun nk mkn...klu ragu2, dkt page AP ni ad nutrisi dn makann yg boleh ambil atau x...boleh semak ye puan

Delima punca keguguran.. Mrepek sgt. Akk sye amalkan pati delima dri awl preg. Skrg ank dy elok je cerdik pandai. Mulut xbenti membebel.

Kan da byk pendedahan mngenai khasiat buah delima ketika hamil...1st time dgr org tnye bahaya ke x...boleh sbb kn keguguran pulak tu...

Buah fav saya buah delima. Kalau jumpa mesti beli. Mana LA org tu dapat fakta 🤦. Delima bagus tuk org mengandung boleh naikkan hb.

xpenah pulak dgr org ckp dlima ni x elok..yg pnah dgr org ckp elok mkn ada la..buah delima la slalu biasa ibu2 hamil amalkan..

Setahu saya delima la bagus ambil time hamil. Kalau ade masalah hb rendah pun bole ambil jus delima utk naikkan balik hb..

Tak pernah dengar pula...tp delima, kekacang, kurma, kismis tu semua makanan sunnah. Mmg elok utk tumbesaran baby.

Xda la mkn buah delima bgus...bby cerdik..hb pun oky..sye awl2 lg da mkn buah delima..tp x taw la org lain..